Voorjaarscompetitie jeugd 2018

Op zondag 24 april zijn de 1e wedstrijden van de voorjaarscompetitie gespeeld.

De jongens van de tenniskids rood competitie ontvingen de kinderen van Dauwendaele, Tebo en 's-Heerenhoek op ons tennispark. Dit werd een leuke ochtend met leuke wedstrijden.

25april-rood25april-rood2

Het team van de oranje competitie ging naar De Schelde in Vlissingen. Bij afwezigheid van Luna en Fabiënne waren ze maar met hun tweeën, maar Lotte en Fleur hebben goed gespeeld en de eer hoog gehouden!

25april-oranje

Terugblik 2017 vanuit de jeudgcommissie

2017 was wat de jeugdcommissie betreft een geslaagd tennisjaar voor de jeugd. Dankzij de beschikbaarheid van de hal in de koude maanden kan de jeugd die op woensdagmiddag bij René Flohil traint het gehele jaar lekker door met lessen. We begonnen in april weer buiten met de toss op de donderdagmiddag, kinderen kunnen komen wanneer ze willen zonder verplichting en zonder vooraf aan te melden. De commissie zorgt voor koek en limonade en helpt waar nodig bij tellen. Dit zorgt iedere keer weer voor een wisselend aantal deelnemers.img-20170601-173938

In april hielden we een jeugdtoernooi waarbij de jeugd van de omliggende dorpen ook werd uitgenodigd. We organiseerden dit i.s.m. Zer Oirts, de tennisvereniging uit Serooskerke. Het was een geslaagde dag met kinderen uit 4 verschillende dorpen.  Onze “eigen” Jelle Moelker won dit toernooitje en mocht een mooie beker in ontvangst nemen.

In mei speelden de jongens en meiden voor het clubkampioenschap. Bij de kinderen in de basisschoolleeftijd speelden we gemengd en alle leeftijden speelden door elkaar. Uit de 2 poules werd uiteindelijk de finale in een spannende strijd gewonnen door Mayra Visser! Lotte Moelker werd 2e en Jelle Moelker 3e. René organiseerde voor de oudere jongens (12 t/m 16 jaar) ook een clubkampioenschap en hierbij mocht Thijs na een spannende strijd tegen Aron de beker in ontvangst nemen!

In juni hielden we de tweede editie van het familietoernooi. Ouders, opa’en oma’s speelden met een juniorlid en dat leverde leuke potjes op. Het weer was heerlijk en de sfeer gezellig. Dit jaar namen Robbin van Os en Lennie Jacobse de beker mee naar huis!

Eind juni sloten we het tennisseizoen voor de zomervakantie af met een zomeravondtoernooi. Eerst aten we gezellig met alle kinderen pizza in onze kantine en namen we afscheid van Sabine, die gestopt is met haar werkzaamheden als jeugdcommissielid. Hierna fietsten we met zijn allen naar het strand waar we op 2 veldjes een Beach tennistoernooi hielden. Het weer was goed en alle kinderen genoten zichtbaar, een hele leuke manier om de zomervakantie in te luiden!

In september hielden we weer tossmiddagen op donderdag en deden we voor het eerst met een jeugdteam (Lotte, Jelle, Fleur, Fabiënne en Hugo) mee aan de Worldtour voor kids. Bij deze vorm van competitie speelden we met een team in Oranje 1 mee. Oranje geeft het niveau aan. Dit houdt in dat ze op een driekwart veld met oranje ballen wedstrijden speelden. Er zaten in totaal 5 verenigingen uit Walcheren in onze poule. Iedere zondagochtend komen alle teams naar de vereniging die de speeldag organiseert en worden er door de computer wedstrijden ingedeeld. Hierbij spelen meisjes en jongens door elkaar en wordt er gedubbeld en gemixt. De meiden en jongens uit dit team vonden het ontzettend leuk en leerden hier een heleboel van. Ze zijn helaas geen dagwinnaar geworden, maar ze deden het iedere week vol enthousiasme en met veel inzet!

Eind september hielden we een balvaardigheidsmiddag voor alle jeugdleden in de basisschoolleeftijd. Vanwege het slechte weer wat werd voorspeld zijn we uitgeweken naar de hal. De kinderen deden allerlei oefeningen en spelletjes onder de leiding van René en met hulp van de jeugdcommissie. Een zeer geslaagde middag!

In oktober hielden we de laatste activiteit van 2017. Over 2 middagen speelden de kinderen een minicompetitie. De mini’s speelden een paar wedstrijden en konden punten halen bij allerlei balvaardigheidsoefeningen. Stef Maranus was hierbij de winnaar. Bij de oudere kinderen kwam uiteindelijk Lotte Moelker als winnaar naar voren omdat zij over de 2 middagen de meest partijen had gewonnen.

We willen alle kinderen bedanken voor hun deelname en enthousiasme en we hopen natuurlijk dat we jullie in 2018 weer bij allerlei activiteiten zullen zien!

We hopen namens de jeugdcommissie dat 2018 weer een mooi tennisjaar voor de jeugd en senioren zal zijn!

Klaas Moelker en Rosali Biondina